Alle collectiesPhoenixE-mailmarketing met Phoenix
PHOENIX: De trackingcode van ActiveCampagin/MailBlue op je website plaatsen
PHOENIX: De trackingcode van ActiveCampagin/MailBlue op je website plaatsen

Volg het gedrag van je contacten door de trackingcode

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Doormiddel van de trackingcode kun je het gedrag van de contacten op jouw Mailblue/ ActiveCampaign mailinglijst volgen op jouw website. Zo kun je zien welke pagina’s iemand bezoekt en waar een contact interesse in heeft. Met deze informatie kun je vervolgens de automatiseringen beter afstemmen op je contacten.

1. De trackingcode vinden in Mailblue/ Active Campaign

Om de trackingcode in Phoenix te kunnen plaatsen moet je deze eerst kopiëren vanuit jouw Mailblue/ ActiveCampaign account. In deze handleiding van Mailblue lees je waar je deze trackingcode kunt vinden.

Het algemene advies vanuit Mailblue/ ActiveCampaign voor het plaatsen van de trackingcode is om deze in de footer van de website plaatsen. Maar als je vanuit conversie oogpunt de footer hebt uitgeschakeld op je landingspagina's zullen op deze pagina's de tracking niet plaatsvinden. Daarom is het advies om op jouw Phoenix website de trackingscode via de sitewide scripts toe te voegen.

2. De trackingcode toevoegen aan de website

Ga in Phoenix vanuit het dashboard naar > instellingen > scripts.

Klik op de knop + Script toevoegen om de pop-up met de invoervelden te openen.

In de pop-up vul je de volgende velden in:

1. Script naam: Geeft het script een herkenbare naam voor je eigen overzicht.

2. Locatie: Kies voor In de <body> tag van je website

3. Type: Dit is afhankelijk van het doeleinde van de tracking. Ga je de leads retargeten met marketingmails? Dan geef je hier Marketing op. Weet je niet zeker welk van de mogelijkheden je moet kiezen? In deze hangleiding lees je hier meer over:
    Cookiemelding & privacy settings binnen Phoenix

4. Pagespeed: Laat deze instellingen aan tenzij je merkt dat je script niet goed werkt.

5. Script: Plaats in het veld de volledige trackingcode die je eerder hebt gekopieerd uit Mailblue/ ActiveCampaign. Plak de code in plaats van de huidige tekst in het veld, dus ook ipv de <script> markers!

Heb je alle velden ingevuld? Klik dan op de knop + Script toevoegen om de aanpassingen op te slaan.

3. Script activeren/ uitschakelen

Let op! Na het aanmaken van het script is deze nog niet direct actief. Deze moet je eerst activeren het overzicht door het schuifje om te zetten naar actief.

Heb je een nieuw script aangemaakt of je bestaande script aangepast, dan is het aan te raden om even de cache van de website te vernieuwen zodat de aanpassingen worden doorgevoerd in de broncode van elke pagina van je website. Hier kun je daar meer over lezen: Cache legen en wijzigingen weergeven