Alle collecties
PHOENIX: SEO
PHOENIX: SEO meta descriptions instellen
PHOENIX: SEO meta descriptions instellen
meta-omschrijving instellen
Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De metadescriptions van je site zijn belangrijk voor het rankingsproces in Google. In deze handleiding leg ik je uit wat deze info precies inhoudt en hoe je dit in Phoenix kan aanpassen 📖

Wat zijn SEO meta descriptions?

Een meta description is een zogenaamde meta-tag (lees: infoveld) die helpt bij het omschrijven van je pagina. Dit tekstfragment dient als input voor Google hoe ze jouw pagina laten zien in de zoekresultaten van de zoekmachine.

Let wel: Een meta description hoeft niet exact te zijn wat Google laat zien. Google gebruikt het alleen als input voor het indexeren van je pagina, maar uiteindelijk bepalen zij zelf wat er in de zoekresultaten komen te staan.

Hoe pas ik de meta descriptions van mijn pagina aan?

  1. Open de desbetreffende pagina in de Pagebuilder en ga naar Settings

  2. Ga naar het Basic SEO Settings kader:

Hier kan je de volgende informatie invullen:

Meta Title:
Vul hier de titel van jouw pagina in. Probeer hier altijd zo duidelijk en concreet mogelijk te zijn om welke pagina het gaat.

Meta Description:
Vul hier een pakkende tekst die Google kan gebruiken om je site weer te geven in de zoekresultaten. Het mooiste is als je hier zowel de inhoud van de pagina goed weet te omschrijven als dat je de bezoeker prikkelt om verder te klikken naar je website!

Onder deze twee velden zie je meteen een preview van hoe het er in Google ongeveer uit komt te zien. Zie hier een voorbeeld:

Als laatst kan je nog aangeven of je de pagina laat indexeren en volgen. Meer informatie over het volgen en indexeren van je pagina lees je hier!

Was dit een antwoord op uw vraag?