Alle collectiesPhoenixBloggen met jouw Phoenix Website
YouTube of Vimeo video toevoegen aan een blog

Een video plaatsen in een blogartikel

Geschreven door Maartje Daems
Deze week bijgewerkt

Een video toevoegen aan een blogartikel werkt als volgt:

1. Ga naar Content > Blogs en maak dan een nieuwe blog door op Create new blog te drukken of edit een al gepubliceerde blog door op het Potloodje te drukken.

2. Klik op het video icoon in de toolbar van je blogeditor
ā€‹

ā€‹3. Vul de video URL van jouw video in en druk op Insert.

Jouw video wordt dan toegevoegd aan de blog post.

Youtube Video toevoegen via embedcode

Een andere manier om een video toe te voegen aan jouw blog is via een embedcode.

Als eerste hebben we de embedcode nodig van YouTube. Ga naar YouTube en ga naar de video die jij in je blogpost wil embedden.

Onder de video kun je klikken op Delen. Klik vervolgens op Insluiten om de embedcode te zien. Kopieer deze code en navigeer naar de blog waar je deze video wil toevoegen!

De embedcode in de blog zetten op Phoenix

Om de embedcode in je blog te zetten, ga je naar desbetreffende blog en druk je op Insert embed.

Vervolgens plak je daar de Embed code van YouTube en wordt de video getoond in jouw blog post!

Kan ik ook eigen video's uploaden in Phoenix zelf?

Nee, helaas niet. Dit doen we omdat videobestanden over het algemeen groot, log en zwaar zijn. Dit kan grote gevolgen hebben voor de snelheid, gebruikerservaring en rankings van je blogs. Wij raden het dus altijd aan om video's te uploaden in Youtube / Vimeo om ze vervolgens in je blog te plaatsen.