Livegaan met jouw Phoenix website
PHOENIX: DNS-wijziging en uitfasering plugins
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor Phoenix hebben we ons hostingplatform uitgebreid. Om ervoor te zorgen dat jouw website werkt met dit nieuwe hostingplatform, zul je een wijziging moeten maken. Wat dit precies is en wat jij moet doen, lees je hier.

Uitgebreid hostingplatform?

Dat we ons hostingplatform uitgebreid hebben, klinkt misschien als abacadabra voor je. Waar het op neerkomt is dat we hier aanpassingen hebben gemaakt, zodat jouw Phoenix-website zo stabiel mogelijk is. Gaat er straks wat mis op één van de servers? Dan kunnen we je website gemakkelijk overzetten naar een andere server, zodat jouw website online blijft. Dat klinkt goed, toch?!

DNS-wijziging

Om ervoor te zorgen dat jij gebruik maakt van ons nieuwe hostingplatform, zul je een wijziging moeten doen bij jouw domeinnaam.

Met de DNS-instellingen, verwijs je vanaf jouw domeinnaam naar Phoenix. Met de huidige DNS-instellingen, verwijs je naar ons oude hostingplatform. Door deze DNS-instellingen aan te passen, kun je verwijzen naar ons nieuwe hostingplatform.

Deze aanpassingen maak je bij je domeinhost (bijvoorbeeld TransIP, Antagonist, MijnDomein, etc).

Maak vervolgens de volgende aanpassingen;

1. Verwijder de bestaande A-records

Voor zowel het domein met als zonder www die verwijzen naar 87.250.153.245

2. Maak dan de volgende 4 nieuwe A-records aan:

• Voeg het A record 15.197.171.219 toe aan jouw domeinnaam zonder www (bijvoorbeeld jouwwebsite.nl)

• Voeg het A record 3.33.173.68 toe aan jouw domeinnaam zonder www (bijvoorbeeld jouwwebsite.nl)

• Voeg het A record 15.197.171.219 toe aan jouw domeinnaam met www (bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl)

• Voeg het A record 3.33.173.68 toe aan jouw domeinnaam met www (bijvoorbeeld www.jouwwebsite.nl)

❗️ Is het niet volledig duidelijk wat je hier moet doen? Maak dan geen aanpassingen, maar vraag ons om hulp :-). Je kunt het chat icoontje rechtsonder in het scherm gebruiken. Een verkeerde aanpassing kan ervoor zorgen dat je site offline gaat, dus we kijken graag met je mee en helpen je verder, zodat het helemaal goed gaat.

❗️ Als je dit hebt gedaan, kun je aangeven in de pop-up dat je de DNS hebt aangepast en wordt jouw website overgezet naar het nieuwe hostingplatform.

Verschillen per domeinbeheerder

Let op: Is STRATO of XEL jouw domeinprovider? Dan werken deze instellingen net even anders. Is dat geval kun je maar 1 A record aanmaken. Kies dan voor; 15.197.171.219

Per domeinbeheerder ziet het DNS-beheer er verschillend uit. Het kan ook verschillen hoe je records moet toevoegen: bij sommige domeinbeheerders moet je bijvoorbeeld altijd een '@' gebruiken in plaats van je domeinnaam. Bij andere domeinbeheerders moet je altijd een punt achter de domeinnaam plaatsen.

Uitfasering WordPress-plugins

Samen met deze wijziging, zullen de Wordpress-plugins uitgefaseerd worden. Je kon voorheen in Phoenix WordPress plugins installeren. Deze werden alleen al niet ondersteund, en ook niet goed ingeladen. Vanaf nu wordt het ook niet meer mogelijk om überhaupt een plugin toe te voegen, en zullen bestaande plugins worden weggehaald. Maar omdat deze plugins al niet goed ingeladen werden, zal dit waarschijnlijk geen effect hebben op jouw website.