Naar de hoofdinhoud
PHOENIX: Het gebruik van lettertypes op je pagina

Geef jouw website een unieke uitstraling door het gebruik van diverse fonts

Frederieke Slinger avatar
Geschreven door Frederieke Slinger
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om jouw website beter aan te laten sluiten op de huisstijl van jouw bedrijf kun je gebruik maken van verschillende lettertypes. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit een aantal vooraf geselecteerde lettertypes maar je kunt ook kiezen om je units verder aan te passen met een lettertype naar eigen voorkeur. We lichten beide opties toe in deze handleiding.

Standaard lettertypes/ fonts per thema

Elke pagina maakt gebruikt van een thema. Binnen dit thema horen een aantal lettertypes. Standaard zijn op je pagina dus de lettertypes zichtbaar die horen bij het door jou gekozen thema. Hieronder een overzicht met de thema's en bijbehorende lettertypes:

  • The Stacked Deck: Open Sans

  • Free & Easy: Raleway

  • Friendly Vibe / Modern Classic: Delius Swash Caps' voor titels, 'Quicksand' voor buttons en tekst

  • Grapevine: Sans Serif

  • Himalaya Salt: Roboto

  • Paint it Black: 'Lato' voor titels, 'Montserrat' voor buttons en 'Open Sans' voor tekst

  • Playful Sprite: Josefin Sans

  • Ross & Specter: Monserrat

Wil je een ander thema en bijbehorende lettertypes gebruiken op je website? Hier lees je meer over het aanpassen van het thema voor de gehele website:

Per pagina kun je nog een afwijkend thema met de bijbehorende lettertypes gebruiken. Hiervoor open je de pagina in de builder en ga je bovenin naar het tabblad > design.

Vervolgens zet je het schuifje aan om een aangepast ontwerp te gebruiken voor deze pagina. Vervolgens kun je een ander thema kiezen voor alleen deze pagina.

Gebruik een aangepast lettertype

Wanneer je af wil wijken van het standaard lettertype wat hoort bij het thema van de pagina dan kun je per tekstvak binnen je unit een ander lettertype kiezen.

Om een afwijkend lettertype te selecteren klik je op het tekstvak en vervolgens verschijnt aan de linkerkant de toolbar met de mogelijkheden. Standaard zijn er een aantal lettertypes uitgelicht die je kunt selecteren.

Wil je ook afwijken van de uitgelichte lettertypes? Dan heb je nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de Google fonts.

Gebruik een Google Font

Staat het lettertype wat je wil gebruiken niet in de lijst? Je kan ook gebruik maken van Google Fonts. Onderaan de lijst met uitgelichte lettertypes vind je de mogelijkheid voor het toevoegen van de url naar het Google Font van jouw voorkeur.

Op de site van Google Fonts kun je zoeken naar verschillende lettertypes. Heb je er een gevonden? Kopieer dan de url uit de adresbalk en plak deze in het daarvoor bestemde veld.

​

Was dit een antwoord op uw vraag?