Kun je jouw artikel het beste plaatsen in het content canon of als blogpost?

Binnen Phoenix heb je een blog en een content canon. Maar wat is nou precies het verschil? En welke content moet je waar neerzetten?

Inhoud

1. Wat is het content canon?

Het content canon kun je zien als de Wikipedia van jouw niche. Het is een kennisbank vol met standaardinformatie die belangrijk is voor jouw doelgroep. Het is bedoeld om grote hoeveelheden informatie op een gestructureerde manier aan te bieden aan zowel je bezoekers, als aan Google.

Het content canon zet je niet pontificaal op je website, het is juist iets meer verstopt. Via deze artikelen komen namelijk de bezoekers via Google op je website. Vanuit de content canon artikelen kun je vervolgens de bezoekers laten gaan naar de verkooppagina's, bijvoorbeeld met een pop-up.

Het content canon van IMU staat bijvoorbeeld in de footer. Hier vind je een volledige online marketing kennisbank!

2. Wat zijn blogs?

Terwijl je de artikelen uit je content canon een beetje verstopt op je website, wil je je blogs juist laten zien!

In je blogs deel je de meest relevante informatie op dit moment, de informatie waarvan je wil dat iedereen dit leest! Denk hierbij aan updates, trends, lijstjes, snackable content. Deze informatie moet ook interessant zijn voor mensen die al vaker op je website zijn gekomen! 

Zoals je kunt zien zijn de blogs bij IMU wel prominent op de homepagina te vinden:

3. Het verschil tussen blogs en het content canon

Kortom: het content canon is de kennisbank waardoor traffic vanuit Google op je website beland en de blog is voor relevante artikelen die iedereen moet lezen, ook je terugkerende bezoekers!

Enkele voorbeelden die het verschil tussen een blog en het content canon verduidelijken:

  • Iemand met een bedrijf in bloemschikken schrijft bijvoorbeeld op zijn blog over zijn nieuwste creaties en seizoensgebonden inspiratie, maar gebruikt zijn kennisbank meer als basiscursus bloemschikken waarin alle termen en basistechnieken worden uitgelegd.

  • Iemand met een blog over veganisme zal een kennisbank bijvoorbeeld gebruiken voor het overzichtelijk plaatsen van tijdloze recepten en achtergrondinformatie over veganistisch voedsel.

Interessant artikelen over blogs en het content canon:


Kom je er niet uit? Stuur een berichtje naar de support, dan kijken we met je mee!

Was dit een antwoord op uw vraag?