Als je deze handleiding erbij pakt dan ben je waarschijnlijk inmiddels live met je website. Whoehoe!! Dat is al een mijlpaal op zich 🥳

1. Koppelen property

2. Verificatie

Je website moet nu geïndexeerd worden door Google. Dit proces duurt gemiddeld 3 weken (soms is een site na enkele dagen al geïndexeerd..., soms pas na 5 weken).

Om dit proces in goede banen te leiden dien je je website te koppelen aan Google Search Console. Verificatie van je domeinnaam is bij Google verder ook het bewijs dat jij eigenaar bent van het domein. Hiermee krijg je inzicht tot je gegevens en kan je wijzigingen maken die kunnen bijdragen aan je zoekresultaten.

Al gekoppeld en wil je je sitemaps toevoegen? Klik dan hier >>>

Property koppelen

Het koppelen van Search Console doe je dus na livegang met je uiteindelijke domeinnaam.

1. Navigeer naar Search Console en login met jouw Google-account
2. Voeg vervolgens een property toe:

3. Gebruik de URL - Prefix (tenzij je (meerdere) subdomeinen gebruikt. Volg daarvoor de handleidingen binnen Google Search Console).

Vul hier je volledige domeinnaam (inclusief https://) in en klik op continue.

Verificatie

Het verifiëren van je domeinnaam op Google search console kan op wel 7 verschillende manieren! Om het allemaal gemakkelijk te houden, raden we je aan om het volgens de volgende twee manieren te doen:

Optie 1: Google Analytics
Als je ook al Google Analytics op je site hebt staan en bent ingelogd met het zelfde (google)account dan kan je gebruik maken van Google Analytics. (zie ook: Google Analytics toevoegen)

Optie 2: HTML Tag

1. Kies de HTML TAG methode uit het lijstje. Let op dus niet de HTML FILE

2. Kopieer het script.

3. Ga nu vervolgens naar je Phoenix site.
4. Dashboard > General settings.
5. Hier zie je Site wide Custom scripts staan. Plak de code onder <head> en klik op Save.
6. Navigeer nu weer terug naar Search Console en klik op verifiëren.
Note: mocht het niet werken. Leeg dan ook de cache van je homepage en verifieer opnieuw.

In deze handleiding van Google vind je meer informatie over de verificatie. Mocht je er alsnog niet uitkomen, dan kijken we graag met je mee! Laat dan een berichtje achter in de support chat!