Huddle: Koppelingen
Autoresponders / e-mailsoftware
HUDDLE: Level in Huddle verwijderen via een webhook in Mailblue/ActiveCampaign
HUDDLE: Level in Huddle verwijderen via een webhook in Mailblue/ActiveCampaign

Toegang van een gebruiker verwijderen door middel van een webhook

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met deze webhook kun je een level wegnemen bij een gebruiker in Huddle. Je voegt de webhook toe aan een automation in Mailblue/ActiveCampaign. De webhook wordt dan uitgevoerd voor elk contact in Mailblue/ActiveCampaign dat langs deze actie komt.

We gaan in deze handleiding bespreken:

De webhook

De opbouw van de webhook is als volgt:

[huddledomein]/membership/delete/[APIkey]/[SKU]?email=%EMAIL%

Een paar gegevens zul jij zelf moeten invullen om deze webhook te kunnen gebruiken:

• [huddledomein]: [huddledomein] vervang je door de URL van jouw Huddle. Als de URL van onze Huddle https://leden.imu.nl is, vullen we dat hier in.

• [APIkey]: [APIkey] vervangen we voor de API sleutel. De API sleutel van jouw Huddle kun je vinden als je een nieuwe webhook aanmaakt bij Instellingen > Integraties > Webhooks

• [sku]: [sku] vervang je voor de SKU van een webhook in Huddle. De levels die geselecteerd zijn bij deze webhook, worden verwijderd van het account.

Aan het laatste onderdeel van de webhook (?email=%EMAIL%) hoef je niks te veranderen. Deze informatie wordt in Mailblue/ActiveCampaign automatisch ingevuld.

Vul al deze gegevens in, en je hebt een webhook die je kunt invullen in Mailblue/ActiveCampaign! 🎉

De webhook toevoegen aan een automation in ActiveCampaign/Mailblue

In Mailblue/ActiveCampaign heb je de optie om in een automation een webhook in te voegen. Deze actie voeg je toe en als URL vul je de URL in die je net hebt gemaakt.

De webhook wordt uitgevoerd voor elk contact dat in deze automation langs deze webhook komt!