Ribbon instellen

Ontdek hoe je Ribbons aanmaakt en plaatst op je pagina.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een pop-up is een scherm (met bijvoorbeeld een aanbieding of opt-in formulier) wat bovenop je webpagina aan bezoekers getoond wordt. Pop-ups kunnen een effectieve manier zijn om speciale informatie onder de aandacht te brengen van je bezoekers.

In deze handleiding laten we je zien hoe je gebruik maakt van een Ribbon Pop-up. Een Ribbon is een soort vaantje wat je onder- of bovenaan je webpagina kan tonen. Ze dienen als een soort leadmagnet.

Maak je Ribbon aan

Als je ingelogd bent in jouw dashboard omgeving ga dan naar Tools > Pop-ups.

Vervolgens kun je op Nieuwe pop-up drukken en dan kiezen uit Boomboxen, Magnets, Pop-ups of Ribbons. In deze handleiding maken we gebruik van Ribbons.

Wanneer je de juiste ribbon hebt gevonden die je wil gebruiken klik je op Kies template. Vervolgens geef je de ribbon een Naam en klik je op Volgende stap

Een Ribbon instellen (triggers, animation & device)

Op het nieuwe scherm wat opent kun je de ribbon visueel aanpassen!

Als je bovenaan de pagina klikt op Settings dan kom je op een scherm waar je de ribbon kan instellen.

Onder het kopje General kun je nogmaals de Ribbon Name veranderen. Je kunt kiezen op welk Device de ribbon getoond moet worden.

Je kunt verschillende Triggers instellen voor de ribbon:

• Timer: Hiermee stel je de ribbon in op basis van tijd. Bijvoorbeeld: Ribbon X verschijnt pas na 10 seconden nadat iemand op de pagina is geland. Zo voorkom je dat je mensen direct de ribbon zien en laat je deze pas zien als mensen wat langer op je site zijn.

• Scroll: De ribbon verschijnt pas als iemand tot een bepaald punt scrollt op je pagina. Zo voorkom je dat je mensen direct de ribbon zien en laat je deze pas zien aan mensen als ze interactie hebben met de pagina.

Bij Animation kies je hoe je wil dat de ribbon getoond word aan jouw bezoekers:

• Fade In: De ribbon wordt steeds duidelijker zichtbaar.

• Slide Up: De ribbon sleept van beneden de pagina in beeld.

• Slide Left To Right: De ribbon sleept van rechts naar links in beeld.

Bij Label For Phoenix Analytics kun je een Label instellen voor de ribbon. Aangemaakte labels kunnen aan opt-in units in de page-builder, popups en formulieren gekoppeld worden. Conversies die voortkomen uit deze opt-in units worden vervolgens in Phoenix Analytics per label weergegeven.

Werk je net zoals ik in mijn voorbeeld met een Opt-in Ribbon? Dan heb je een extra tabje waar je de Opt-in kunt instellen. Hier kun je een link plaatsen naar jouw Privacyverklaring en aangeven of je GDPR-consent aan wilt zetten voor de ribbon.

Als laatste moet je ook aangeven welke lijst je wil koppelen aan de opt-in ribbon.

Selecteer op welke pagina's je de ribbon wil laten zien

Onder het kopje Pages stel je in op welke pagina's je wil dat de ribbon getoond wordt.

Je kan ervoor kiezen om de ribbon op alle pagina-types die je selecteert te laten zien, maar je kan er ook voor kiezen om de ribbon op Ć©Ć©n specifieke pagina te laten zien.

Als laatste kun je er voor kiezen om bepaalde pagina's de ribbon wel of niet op te tonen.

Als je op Preview klikt dan zie hoe de ribbon getoond gaat worden op jouw pagina's.

Doet je ribbon het nog niet?

ā€‹