PHOENIX: Ribbon instellen

Ontdek hoe je Ribbons aanmaakt en plaatst op je pagina.

Maartje Daems avatar
Geschreven door Maartje Daems
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een Ribbon is een soort vaantje wat je onder- of bovenaan je webpagina kan tonen. Ze dienen als een soort leadmagnet, waarmee je de aandacht kan trekken van bezoekers.

In deze handleiding lees je hoe je zelf aan de slag kan met Ribbons op jouw Phoenix website!


1. Maak je Ribbon aan

Ga naar Dashboard > Tools > Pop-ups en selecteer Ribbons bij het aanmaken van een nieuwe pop-up:

Je kan nu kiezen tussen twee verschillende Ribbons:

 • Een Opt-in Ribbon: 📬
  Kies deze Ribbon als je leads/e-mailadressen wilt verzamelen met behulp van een opt-in.

 • Een CTA Ribbon: 🌟
  Kies deze Ribbon als je mensen wilt activeren om actie te ondernemen.

Kies vervolgens een template uit en je kan aan de slag met bouwen :)

2. Een Ribbon instellen (triggers, animation & device)

Als je de Ribbon aanmaakt wordt er als eerste gevraagd of je een naam wilt instellen.

Vervolgens kan je aangeven wat de Ribbon moet triggeren, op welke devices je de Ribbon wilt laten zien en of je een animatie wilt instellen voor de Ribbon.

Ik zal hieronder uitleggen wat het effect is van elke trigger:

 • Timer 🕐
  Hiermee stel je de Ribbon in op basis van tijd. Bijvoorbeeld: Ribbon X verschijnt pas na 10 seconden nadat iemand op de pagina is geland. Zo voorkom je dat je mensen direct 'irriteert' met een Ribbon en laat je deze pas zien als mensen wat langer op je site zijn.

 • Scroll ⏬
  De Ribbon verschijnt pas als iemand tot een bepaald punt scrollt op je pagina. Zo voorkom je dat je mensen direct 'irriteert' met een Ribbon en laat je deze pas zien aan mensen als ze interactie hebben met de pagina.

3. Selecteer op welke pagina's je de Ribbon wilt laten zien

Je kan ervoor kiezen om de Ribbon op alle pagina-types die je selecteert te laten zien, maar je kan er ook voor kiezen om de Ribbon op één specifieke pagina te laten zien.

Let op: Wil je de Ribbon pas laten zien op een specifieke pagina? Maak de Ribbon dan eerst even aan, dit kan je achteraf instellen in de pagina-instellingen (zie ook stap 4).

Een paar scenario's waar je aan kan denken:

 • Je wilt je Ribbon alleen laten zien op één specifiek salespage. Kies dan voor een specifieke pagina en zoek de juiste pagina erbij.

 • Je wilt de Ribbon laten zien op al je webinar-pagina's? Selecteer dan Webinar als Page Type.

 • Wil je je Ribbon laten zien alleen bij blogs van een bepaalde categorie? Selecteer dan nu BlogPost Template, je kan vervolgens na het aanmaken in de instellingen kiezen bij welke blog categorieën je de Ribbon wilt laten zien. Dit wordt uitgelegd in stap 4.

Werk je met een opt-in Ribbon? Dan dien je in deze stap ook nog nog een link naar je privacy-verklaring invullen en aangeven of je GDPR-consent aan wilt zetten voor je Ribbon (voor meer info over GDPR, consent en privacy omtrent opt-ins 👉 dit artikel is goud). Als laatst wordt nog gevraagd welke formulier/lijst je wilt koppelen aan je opt-in.

4. Finetune je Ribbon

Je Ribbon is aangemaakt. Je ziet nu nog een overzicht van je instellingen. Je kan nu ook een preview zien van je Ribbon middels deze button:

Uitgebreide pagina-instellingen

Je kan in dit scherm (of als je de Ribbon later bewerkt) nu uitgebreid instellen op welke pagina je de Ribbon wilt weergeven. Als je nu een Blogpost Template pagina selecteert of een Content Canon template, dan kan je onderin aangeven op welke categoriepagina's dit zichtbaar moet worden:

Als je alle instellingen hebt nagelopen, kan je de Ribbon opslaan en live testen op je pagina :)

Doet je Ribbon het nog niet?

Het kan zijn dat de cache nog even geleegd moet worden van je site voordat de Ribbon zichtbaar is. Dit doe je via Dashboard > Caching. Refresh vervolgens je pagina en voilá, de Ribbon daar 😄


Was dit een antwoord op uw vraag?