Alle collectiesPhoenixContactformulieren binnen Phoenix
Een formulier koppelen aan ActiveCampaign/MailBlue

Zet de gegevens vanuit je Phoenix formulier automatisch door naar Mailblue/ ActiveCampaign

Kim Kunstman avatar
Geschreven door Kim Kunstman
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk jij met Mailblue of ActiveCampaign als e-mailmarketing provider? Dan kun je de inzendingen van een Phoenix formulier hier naar toe doorzetten.

Mailblue is de Nederlandse versie van ActiveCampaign dus voor het gemak verwijzen we in deze handleiding naar Mailblue, maar dit werkt dus ook voor ActiveCampaign.

Voordat je aan de slag kunt met het koppelen van je formulieren moet Mailblue eerst gekoppeld zijn aan jouw Phoenix website. Heb je dat nog niet gedaan? Dan lees je hier hoe je dat doet: Mailblue/ ActiveCampaign koppelen aan jouw Phoenix website.

1. Activeer de e-mailmarkering module

Open het formulier dat je wil koppelen in de formbuilder. Ga aan de linkerkant naar je het tabblad > settings en onderaan de pagina vind je dan de knop om de e-mailmarketing module te configureren.

Vervolgens kom je bij de instellingen voor het configureren. Om de koppeling te activeren zet je het schuifje van Disabled op Enable āœ…

2. Koppel de formuliergegevens

Na het activeren van de e-mailmarketing module kun je de gegevens koppelen.

A) Selecteer een lijst:

Selecteer de lijst waar de contactgegevens op binnen mogen komen
ā€‹

B) Koppel de velden

Per vraag kun je aangeven in welk veld binnen Mailblue deze gegevens ingevuld worden.

Je moet minimaal een naam en e-mail veld selecteren om de gegevens door te kunnen zetten. Je hoeft niet alle vragen in jouw formulier te koppelen aan een Mailblue veld. Selecteer dus alleen de velden waarvan je de gegevens daadwerkelijk door wil zetten.

C) Geef een tag mee

Wil je dat de persoon die het formulier invult meteen een tag meekrijgt in Mailblue dan vul je deze in het daarvoor bestemde veld in. Je kunt meerdere tags opgeven door deze te scheiden met een komma.

Sla de instellingen op en je koppeling is klaar voor gebruik.

3. Stuur URL parameters mee

Het versturen van URL parameters is een gevorderde functionaliteit. Heb je geen idee wat dit inhoud? Dan kun je dit stukje overslaan, de koppeling van jouw formulier werkt namelijk ook al zonder deze functie.

Werk je wel met UTM-trackers in je URL? Dan kan je middels deze optie de parameters meesturen vanuit het formulier naar Mailblue. Enable de functie en vul de url in het daar voor bestemde veld in.

Meer informatie over het gebruik van UTM parameters kun je hier lezen: