In deze handleiding laten we je zien hoe je Plug&Pay kunt koppelen met Zapier!

Wat is Zapier?

Zapier is een tool die andere tools met elkaar koppelt. Je maakt ongetwijfeld gebruik van verschillende tools voor jouw onderneming. Zapier is de lijm tussen al die tools. Door een koppeling in Zapier, kun je met een trigger in een ene tool, een actie laten gebeuren in een andere tool. Hierdoor kun je gemakkelijk taken automatiseren.

Plug&Pay in Zapier

Plug&Pay kun je gebruiken als een trigger in Zapier. De trigger is dan een nieuwe bestelling in Plug&Pay. Hieraan kun je een actie in een andere tool koppelen. 

Bijvoorbeeld: bij elke nieuwe bestelling moet er een regel in Google Sheets worden aangemaakt met die informatie. Of bij elke bestelling in Plug&Pay moet er een nieuw contact worden aangemaakt in Mailblue/ActiveCampaign en aan een bepaalde automation worden toegevoegd.

De kosten

De Zapier koppeling wordt gratis aangeboden. Afhankelijk van je wensen kan het zijn dat Zapier kosten met zich mee gaat brengen. De koppeling tussen Plug&Pay en een ander systeem is op dit moment gratis voor 100 uitvoeringen (taken) per maand. De taken (een zap) wordt dan elke 15 minuten uitgevoerd.

Samengevat: wat doet deze Zapier koppeling?

Bij het verkopen van een product, worden de gegevens van de klant en de order naar Zapier verstuurd.

Dit kun je in Zapier als trigger gebruiken en hier een actie aan verbinden in een andere tool.

De Zapier koppeling opzetten

Inloggen of een account aanmaken.

Je hebt een account nodig voor Zapier, deze kun je aanmaken op https://zapier.com. Als je dit hebt gedaan, zorg dat je dan bent ingelogd!

Om gebruik te maken van de Plug&Pay Zapier koppeling, moet je onze invite link volgen. Dat is deze link. Klik daarop, scroll naar beneden en klik op Accept Invite & Build a Zap.

Jouw eerste Zap maken

Nadat je hebt geklikt op Accept Invite & Build a Zap kom je in het scherm van jouw eerste Zap.

In het eerste scherm zie je de naam van de app (Plug&Pay) en wat de trigger is (New order - dus een nieuwe bestelling).

Jouw Plug&Pay account koppelen

Als je op continue hebt geklikt, kom je in het scherm om jouw Plug&Pay te koppelen.

Hiervoor heb je de API key van jouw Plug&Pay nodig. Deze vind je in Plug&Pay onder Instellingen > Webhooks. Vul deze API-sleutel in in het scherm van Zapier!

De verbinding testen

Als je account is toegevoegd, test Zapier de verbinding. Als het lukt om de data van een testbestelling binnen te krijgen in Zapier, is de verbinding geslaagd!

De trigger van jouw Zap

Je hebt nu een Zap met een trigger, namelijk New order in Plug&Pay. Deze Zap wordt dus uitgevoerd als er een bestelling binnen komt in jouw Plug&Pay account. Met het plusje kun je andere apps (zoals Google Sheets, ActiveCampaign) toevoegen en hier een actie maken!

Bestellingen van een specifiek product in Zapier

Met deze koppeling komen alle bestellingen van je Plug&Pay in Zapier. Wil je alleen een zap maken voor specifieke producten? Dan kun je filteren in Zapier! Hoe je dat doet lees je in deze handleiding: P&P: Zo krijg je bestellingen van specifieke producten in Zapier.

Meer informatie over het koppelen met Plug&Pay? Bekijk al onze handleidingen onder P&P: Koppelingen

Was dit een antwoord op uw vraag?