Plug&Pay en Huddle koppelen met webhooks
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jouw Huddle koppelen met Plug&Pay

Met deze koppeling tussen Huddle en Plug&Pay kun je het volgende:

• Een gebruiker aanmaken in Huddle na een bestelling in een specifieke checkout

• Een gebruiker aanmaken in Huddle na elke bestelling in jouw Plug&Pay (dus bij elke checkout)

• Een gebruikersaccount in Huddle deactiveren nadat het abonnement in Plug&Pay op inactief is gezet

Dat scheelt een hoop werk!

Als gebruikers nog niet lid waren van jouw Huddle, krijgen ze een e-mail met daarin de inloggegevens. Als ze al lid waren van jouw Huddle, wordt de toegang toegevoegd aan het bestaande account.

Koppeling tussen producten

Als eerst moet het product in Plug&Pay gekoppeld worden aan een webhook in Huddle. Als iemand in Plug&Pay een product aanschaft, wordt op deze manier in Huddle gekeken welke toegang iemand moet ontvangen. In Huddle kun je bepalen welke levels iemand krijgt toegewezen na aanschaf.

Een product aanmaken in Huddle

In jouw Huddle ga je naar Instellingen > Integraties > Webhooks.

Je kunt hier klikken op nieuwe webhook:

Je kunt hier de naam van de webhook invullen en de SKU.

Belangrijk is de SKU. De SKU die je hier invult moet overeenkomen met de SKU van het product in Plug&Pay.

Vervolgens kun je naar de webhook naar de Toegangsniveaus gaan. Hier selecteer je de toegangsniveaus die een gebruiker moet ontvangen na aanschaf van het product met hetzelfde SKU in Plug&Pay.

Let wel op dat je met een Lite abonnement geen gebruik kan maken van toegangsniveaus, deze stap mag je in dat geval overslaan.

Een product in Plug&Pay

In Plug&Pay maak je dus ook een product. Vul bij Geavanceerd het SKU in. Dit moet dus hetzelfde SKU zijn als het product dat je in Huddle hebt gemaakt.

De koppeling tussen Plug&Pay en Huddle maken

Je hebt nu de voorbereiding klaar: je hebt een product in Plug&Pay en een webhook in Huddle. Deze hebben hetzelfde SKU. Na aanschaf van het product in Plug&Pay, moeten de levels bij de webhook in Huddle aan een gebruiker worden toegevoegd.

Dan is het nu tijd om de daadwerkelijke koppeling te maken!

De webhook voor in Plug&Pay

Om de koppeling met Plug and Pay te maken, moet er een webhook worden ingesteld. Deze webhook zorgt ervoor dat alle informatie na een bestelling doorgestuurd wordt naar Huddle.

De opbouw van de webhook is als volgt:

https://jouwhuddleurl.nl/webhooks/plugandpay

Het onderdeel https://jouwhuddleurl.nl zul je moeten aanpassen naar de URL van jouw eigen Huddle.

Bijvoorbeeld: als mijn Huddle https://maartjetest.thehuddle.nl is, zal mijn webhook https://maartjetest.thehuddle.nl/webhooks/plugandpay zijn.

Het invullen van deze webhook

Deze webhook kun je op twee plaatsen neerzetten. Je kunt de webhook gebruiken bij één specifieke checkout of bij jouwe volledige Plug&Pay.

De webhook bij een specifieke checkout

Als je de webhook invult bij een specifieke checkout, wordt alleen bij een bestelling bij deze checkout een gebruiker aangemaakt in Huddle. Dit is aan te raden als je meerdere producten in Plug&Pay verkoopt met meerdere checkouts, maar maar één checkout gebruikt voor het verkopen van een lidmaatschap voor jouw Huddle.

Na het invullen van deze webhook worden bestellingen in deze checkout automatisch doorgestuurd naar Huddle en wordt er een gebruiker aangemaakt!

De webhook voor de volledige Plug&Pay

Je kunt de webhook ook invullen voor de volledige Plug&Pay, dan wordt er bij elke bestelling in jouw Plug&Pay een gebruiker aangemaakt in Huddle.

Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Webhooks en de webhook in te vullen onder Webhook voor bestellingen.

Na het invullen van deze webhook wordt er bij elke bestelling in jouw Plug&Pay een gebruiker aangemaakt in Huddle!

Toegang in Huddle verwijderen nadat een abonnement op inactief wordt gezet in Plug&Pay

In Plug&Pay is ook een webhook voor opzeggingen, zodat de toegang van een gebruiker automatisch verwijderd kan worden in Huddle nadat je het abonnement op inactief hebt gezet in Plug&Pay. Je hoeft dan dus alleen het abonnement op inactief te zetten in Plug&Pay en geen aanpassingen te maken in Huddle.

Let op: de user blijft wel nog bestaan in je Huddle, alleen het desbetreffende level wordt verwijderd!

De opbouw van de webhook is als volgt:

https://jouwhuddleurl.nl/webhooks/plugandpay/contracts/delete

https://jouwhuddleurl.nl/ zal aangepast moeten worden naar de URL van jouw Huddle.

Deze webhook vul je in in Plug&Pay bij Webhook voor opzeggingen. Dit vind je onder Instellingen > Webhooks!

Jouw Plug&Pay is gekoppeld aan Huddle!

Gefeliciteerd! Je hebt de koppeling gemaakt. Vergeet niet nog een testbestelling te doen, zodat je zeker weet dat alles goed staat!