Starten met Huddle
HUDDLE: Jouw Huddle opzetten!

Gelijk van start met jouw community!

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Welkom bij Huddle! đŸ„ł

In deze handleiding leggen we uit hoe je kunt beginnen met jouw Huddle community en welke onderdelen noodzakelijk zijn om gelijk van start te gaan. Maar allereerst wil Martijn je van harte welkom heten đŸ€©!

De stappen die we in deze handleiding gaan doorlopen zijn:

Maarrr.. voordat we beginnen: Eerst nog een tip vooraf!

Wij raden aan om Google Chrome te gebruiken voor het beheer van jouw Huddle!

Als je nog geen Google Chrome hebt, kun je deze hier downloaden.

Inloggen op Huddle

Als je net een nieuwe Huddle licentie hebt aangeschaft, ontvang je een e-mail met daarin een link om je Huddle aan te maken. Als je op deze link drukt kom je op het volgende scherm terecht:

Hier maak je jouw Huddle aan. In dit proces van het aanmaken van je Huddle, kies je ook de URL voor jouw community. Dit is in het begin een subdomein van thehuddle.nl. Bijvoorbeeld: mijn Huddle is frederieke.thehuddle.nl. Later kun je een eigen domein kiezen!

Om in te loggen in jouw Huddle, kun je gaan naar de URL die jij gekozen hebt voor jouw Huddle /login. Als ik wil inloggen op frederieke.thehuddle.nl, ga ik dus naar frederieke.thehuddle.nl/login.

Gebruik de gegevens die je hebt gekozen bij het aanmaken van jouw Huddle en je bent ingelogd! Na het inloggen komt iedereen die inlogt in jouw Huddle hier terecht. Dit is de Community pagina. Via de header kun je naar de diverse pagina's van jouw Huddle.

De beheeromgeving

Als admin van jouw Huddle, heb je toegang tot de beheeromgeving. Dit is de omgeving waar je alle instellingen kunt aanpassen. Je komt hier door naar het hamburgermenu rechtsboven te gaan en te klikken op ‘beheer’.

De instellingen in de beheeromgeving

Als je op beheer hebt geklikt, kom je terecht op jouw dashboard. Hier kun je alle instellingen van jouw Huddle aanpassen. Je kunt navigeren via de kolom links naar alle diverse onderdelen. Links onderaan ga je naar Instellingen van jouw Huddle. Hier kun je de belangrijkste instellingen invullen.

Zodra je hierop hebt geklikt, kom je op het volgende scherm terecht. Vul onder algemene info de belangrijke informatie van jouw Huddle in, bijvoorbeeld de naam van jouw community!
​

We gaan nu nog niet naar de rest van de instellingen kijken. Ik raad je aan om deze naderhand eens te bekijken door erop te klikken en te lezen wat je er precies mee kan. Daarnaast hebben we voor de onderdelen ook nog aparte handleidingen staan op help.imu.nl :-). Voor de opstart van jouw Huddle gaan we nu verder naar het Design!

Design van jouw Huddle

Onder design stel je het uiterlijk van je community in. De instellingen welke je hier kan maken hebben betrekking op de site, de login en de homepage header! De homepage header wordt bovenaan de homepage van jouw community getoond.

Eerst was het mogelijk om een thema te kiezen. Als je een nieuwe user bent in Huddle, is het thema automatisch Social Network theme. Alle nieuwe updates worden in dit thema doorgevoerd!

❗ Voor gebruiker van het Traditional Forum Theme. Hou er rekening mee dat hier geen updates meer in worden uitgevoerd. Indien jij switcht naar het social network theme, kun je ook niet meer terug naar het Traditional Forum theme!

Voor de instellingen van het uiterlijk van je inlogpagina en een homepage header klik je hier:

Instellen van de boards

Bij boards kun je een board in de community aanmaken. Met een board in Huddle kun je jouw community verdelen in onderwerpen. Zo kunnen mensen topics (berichten) over verschillende onderwerpen plaatsen op de juiste plek. De boards van jouw Huddle staan aan de linkerkant in jouw Huddle. Als je net begint met Huddle, heb je alleen het board ‘Nieuws’. Hier kun je verschillende boards maken, bijvoorbeeld ‘Stel je voor’, een plek waar nieuwe leden zich kunnen voorstellen. Deze boards hebben wij bijvoorbeeld in leden.imu.nl deze:

Om een board toe te voegen, ga je in de beheeromgeving naar Community > Boards. Hier zie je het overzicht van al jouw boards. Klik hier op Board toevoegen.

Je kunt een naam en omschrijving invullen. Ook kun je het design kiezen en levels toekennen. Levels worden gebruikt om te bepalen waar een gebruiker toegang toe heeft.

Naast een het toevoegen van een board, is het ook mogelijk om een moodboard te maken. Bij een moodboard ligt de focus op afbeeldingen, als een soort fotomuur. Dit is de ultieme plek om inspiratie te delen en om inspiratie op te doen binnen jouw community!

Toevoegen van gebruikers

Onder het kopje gebruikers > beheer vind je een lijst van alle gebruikers die momenteel in jouw Huddle zitten. Hier kun je gebruikers bewerken, toevoegen en verwijderen!

Heb je meerdere gebruikers die je wil toevoegen? Dan kun je een .csv bestand uploaden bij import!

Klik op Gebruiker toevoegen om handmatig een nieuwe gebruiker aan te maken.

Je komt dan in het volgende scherm. Hier kun je de user info zoals naam en e-mail invullen. Belangrijk hierbij is de rol die je geeft aan een gebruiker.

De verschillen tussen de rollen zijn als volgt:

• Een gebruiker heeft geen extra rechten in jouw Huddle

• Een moderator kan in de community ook bijvoorbeeld berichten verwijderen en sluiten

• Een admin kan ook in de beheeromgeving en dus jouw volledige Huddle aanpassen

Deze rollen zijn niet te customizen.

Onder het tabje profiel kun je aanvullende adresgegevens invullen van de gebruiker.

Je kunt in het menu ook naar levels. Dit is het level dat je toewijst aan jouw gebruiker. met een level kan een gebruiker bijvoorbeeld toegang krijgen tot trainingen en/of boards.

Heb je alle informatie van de gebruiker ingevuld? Dan kun je de gebruiker aanmaken. Naast de knop aanmaken staat de mogelijkheid om de inloggegevens naar de gebruiker te sturen. Als je dit aanvinkt, krijgt de gebruiker automatisch een mailtje om in te loggen in jouw Huddle en hoef je dit dus niet handmatig te doen.

Als de gebruiker is aangemaakt, kun je nog aanpassingen doorvoeren in het profiel.

Het opzetten van een training

Een onderdeel dat we zeker niet kunnen overslaan is het opzetten van jouw leeromgeving in Huddle. In je Huddle kun je naar resources gaan. Hier vind je een overzicht van alle trainingen die jij hebt aangemaakt.

Om een nieuwe training aan te maken ga je naar 'E-Learning' en klik op 'Cursussen'. Daar kan je een nieuwe training aanmaken. Het aanmaken van een training bestaat uit een aantal stappen. We hebben een uitgebreide uitleg gemaakt, deze vind je hieronder!

Ga verder met het inrichten van jouw Huddle

Heb je bovenstaande stappen doorlopen, dan is jouw Huddle klaar voor gebruik!

Wil je meer lezen over andere instellingen binnen Huddle neem dan vooral een kijkje op onze helppagina. Zoek daar op HUDDLE en waarnaar je precies op zoekt bent.

Hieronder alvast wat handige handleiding: